februari
 
april
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Schoon
Kwaliteit grachtwater steeds beter
Het grachtwater is behoorlijk schoon. Dat was nog niet zo heel lang geleden anders. Toen ging het rioolwater van de woningen en de bedrijven linea recta de gracht in. Nu zitten er in het water eigenlijk alleen meststoffen, afkomstig van de landbouw in het Kromme-Rijngebied.

Uur U nadert voor oude diesels
Het uur U nadert voor de vijfhonderd bewoners van de Binnenstad met een dieselauto van vòòr 2001. Vanaf 1 januari zijn hun auto’s in de Binnenstad taboe. Hun parkeervergunning geldt dan ook niet langer.

Grand départ brengt reuring
Binnenstadsbewoners die van reuring houden, komen volgend jaar volledig aan hun trekken. De organisatie van de grand départ van de Tour de France belooft dat er in de drie maanden tot het vertrek geen dag voorbij zal gaan zonder een activiteit die met de wielergebeurtenis te maken heeft.

Nachtverbod Lepelenburg ongedaan gemaakt
Woede bij de omwonenden over de beslissing van burgmeester Van Zanen om zijn verbod in te trekken om ’s nachts in het park Lepelenburg te verblijven. Op de borden met ‘spelregels’ voor het park, die op 2 juni waren geplaatst, plakte parkbeheerder Wim Horst op 4 juni de regels over het nachtverbod af.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

TivoliVredenburg is klapper
Supersnelle schoonmakers
35 jaar glazenwasser
Kunst in cellen Wolvenplein
Dakparadijzen
Bootjes huren
Pizzabezorger moet naar bed