februari
 
april
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Vreemd
Exotische omsingeling
De parkiet is binnen tien jaar een vaste stadsbewoner geworden. Ook verscheidene bomen en planten die thuishoren in warmere streken groeien en bloeien in Utrecht als kool. Op de Oudegracht kun je vijgen plukken; de platanen in het Zocherplantsoen doen het geweldig. Dat heeft niet alleen te maken met de klimaatverandering, maar ook met het graadje extra dat het in een stad altijd is.

Oude Boekhandel in diepe slaap
De tweedehands boeken in de etalage van de Oude Boekhandel in de Korte Jansstraat zijn verbleekt en verstoft, na jaren waarin niemand naar ze omkeek. De winkel is dicht, sinds mensenheugenis. De eigenaresse zegt dat de deuren uiteindelijk weer zullen opengaan. Een datum kan ze niet noemen.

Herstel kademuren stokt
De nieuwe aannemer die de kademuren van de Oude- en Nieuwegracht herstelt zette er meteen de sokken in. Op drie rakken tegelijk werden damwanden geslagen. Vervolgens stokte het echter. Het werk ligt al maanden vrijwel stil omdat de aannemer het water uit de bouwputten niet kan weg krijgen.

Mariaplaats opnieuw bij de chirurg
De Mariaplaats wordt opnieuw onder handen genomen. Nog niet zo lang geleden verdween het fietspad en werd het trottoir tussen SHV en Stairway to Heaven een stuk breder, maar nu gaat het mes er nog radicaler in. De bedoeling: er het visitekaartje van de Binnenstad van maken.

Bizar: een bushalte waar bussen niet stoppen
CORRECTIE: In de papieren krant (en de pdf) is dit artikel ten onrechte niet geplaatst. In plaats hiervan staat op pagina 22 een oude tekst bij de VVD. Hier alsnog de juiste tekst.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Vreemd maar toch vertrouwd
Betere tijden voor Vredenburg-Noord
Onderweg naar morgen
Wijk C krijgt geheime tuin
Rampgebied Bijenkorf
De twee weken zijn om: losknippen die fiets
Starten in ASP 11