februari
 
april
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Buren
Buren
Je hebt ze, net als je familie, niet voor het uitkiezen, en net als je familie zou je ze wel eens achter het behang willen plakken. Alleen, daar zitten ze al. Achter het behang. Borend, zagend, kloppend, piepend, schurend, dreunend, zingend, te hard ruziemakend, met deuren slaand.

De tweede huiskamer van de Zeven Steegjes
Iedere donderdagavond komen de hechte bewoners van de Zeven Steegjes bij elkaar in hun buurthuis De Sjuut. Van half zeven tot half acht, stipt. De kinderen spelen spelletjes voor twee kwartjes en kopen een snoepje voor een stuiver. De volwassenen ‘doen een bakkie’ aan de bar.

Anton verdient beter
De held van Wijk C heeft geen florissant plekje. De buste van Anton Geesink bij de Jacobikerk staat nogal achteraf, langs de inrit van de parkeergarage van De Bijenkorf. Nu de St. Jacobsstraat op de schop gaat, kan dat foutje misschien worden hersteld.

Hooch Boulandt: yuppenwijk wordt kinderrijk
Hoogh Boulandt was typisch een wijk voor hardwerkende yuppen die veel buitenshuis zijn. Maar de wereld veranderde: mensen die kinderen kregen, stromen niet meer door naar buitenwijken of randgemeenten. Van slaapwijk tot woonwijk.

Tivoli Oudegracht te koop, met plannen en al
Wie biedt? Tivoli Oudegracht staat te koop. De vraagprijs is 4,6 miljoen. Binnenkort schrijft de gemeente een zogenaamde tender (inschrijving) uit. Ze wil af van het rijksmonument. De grote vraag is of de koper een boodschap heeft aan de vele ideeën die de prijsvraag van de Vereniging Oud Utrecht over de toekomst van het gebouwencomplex opleverde.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Fotoportret van de Haverstraat
Vernieuwde redactie
‘De buren kennen we niet’
Tram door Binnenstad?
Leermeester van Rietveld
‘Lusthof’ bedreigd
Mirliton gaat verdwijnen
Tobbende aannemer