januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

De deur uit
Vroege vogels in het park
Voordat mensen de stilte vertrappen, heersen dieren in het Zocherpark. Maar alleen de vroege vogels horen de eerste fluitconcerten in de boomtoppen.

Pleinen straks aantrekkelijker
Pleinen als ontmoetingsplaatsen, als spil van Binnenstadse buitenruimte. Dat is een wens van de gemeente. Een extern bureau onderzoekt de kansen.

Achtertuin Lepelenburg
Met een boek, werk of wijn lekker naar het park. Als het zonnetje schijnt, verruilen veel binnenstedelingen hun warme stadswoning voor een tijdelijk verblijf tussen het openbaar groen.

Toekomst postkantoor inspireert studenten
KPN gaat het postkantoor op de Neude verkopen. Een van de plannen is om het markante gebouw te transformeren in Europahuis voor de Kunsten. Architectuurstudenten bedachten alvast een nieuwe invulling van het postkantoor en plein.

Terrasje pikken afgelopen
De gemeente werkt aan nieuwe duidelijkheid voor horecaondernemers. Dat moet de verhoudingen verbeteren en zorgen voor minder overlast. Terrasgrond pikken kan in ieder geval niet meer, want de oppervlaktes staan ingetekend en aangegeven.

Smakkelaarsveld overhoop
Kabels, zandhopen, hekken. Het Smakkelaarsveld wordt binnenkort het toneel van veel bouwactiviteit. In de toekomst belooft het een volgestampt stuk stad te worden, al zien sommigen het toch liever leger en groener...

Fiets moet in gratis stalling
Utrechters die eens gaan kijken hoe de noorderlingen het fietsgebruik stimuleren en stal-ellende beteugelen. Vijfhonderd buskilometers boden een blik voorbij de stadsgrenzen. Ruim de tijd voor een goed gesprek over de fietsenstalling.

Laatste klus aan Singelpark
Het laatste deel van de opknapbeurt van het Zocherpark start dit najaar. Van het Ledig Erf tot de spuikoker bij hotel Karel V. Hondenpoepveldjes, Zocherbankjes en een picknickweide moeten zorgen voor een andere aanblik.

29 nieuwe werftrappen
De nieuwe werftrappen en waarschuwingsborden worden geplaatst. De zomerse timing leidt tot kritiek van horecaondernemers, de borden zijn afgekeurd door de Welstandscommissie. De nasleep van een triest ongeval.

Schone lucht nog ver weg
De stadslucht is vervuild en moet schoner, verplicht door Europese regels. De Utrechtse jas knelt, net als die van heel Nederland. Verkeer vervuilt, maar is amper terug te dringen. Frictie tussen wens, noodzaak en mogelijkheden.