januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Lees mij
Foute boel op Smakkelaarsveld
De gemeente blundert bij de keuze voor het ontwerp van de megabieb. Niet bureau Rapp+Rapp maar VMX blijkt de winnaar. In 2002 kozen de Utrechters voor het 'Stadshart verruimd'. Het blijft spannend hoe dat vorm krijgt.

De SLAU is Ed van Eeden
Het is moeilijk de verdiensten van de Stichting Literaire Activiteiten Utrecht vast te stellen, maar het wemelt in Utrecht tegenwoordig van schrijvers en dichters. Dat was vroeger wel anders.

De dichte boekenwinkel
Het is een geheimzinnige zaak, de gesloten boekenwinkel aan de Korte Jansstraat 2. Vergeelde kinderboekjes liggen achter oude vitrage. Zelfs de politie was nieuwsgierig.

Beijers, voor de echte verzamelaar
Bij Beijers Veilingen wachten prachtige sprookjesbundels, versjesboeken en tijdschriften uit de oude doos op nieuwe eigenaren. Een binnenstadse snoepwinkel voor de bibliofiel.

Buurtenstrijd tegen muurschrijvers
Vele anonymi laten met stift of spuitbus hun handtekening achter in de Binnenstad. Voor bewoners optische vervuiling van hun leefomgeving. Het wijkbureau roept op tot gezamenlijke actie tegen het geklad.

Het Utrechts Archief bij je thuis
Het Utrechts Archief huist sinds juni in de prachtige oude rechtbank aan de Hamburgerstraat. Maar een bezoek brengen kan ook zonder de deur uit te gaan, namelijk via internet.

De liefhebbers vinden de krant goed
Een goed leesbare krant met artikelen die er toe doen, dat is de uitkomst van de enquête onder lezers van de Binnenstadskrant. Bijna tachtig mensen reageerden, velen gaven waardevolle kanttekeningen en bruikbare tips.