januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Met andere ogen
Je komt elkaar overal tegen
Muziek is een bindende factor, maar de Utrechtse Binnenstad eveneens. Dat merkt de conservatoriumstudent Na Eon Kim uit Zuid-Korea. Voor iedere dag is hier een andere kroeg.

Onbevreesde IJslanders
Een jong IJslands koppel voelt zich - met hondje - op hun gemak aan de Oudegracht. De geldcrisis doet ze niets, maar het is hopen op een witte Kerst.

Spookburger Faysal
Het is geen vrolijk verhaal dat de illegale Faysal vertelt. Hij is stateloos, dakloos en seropositief. Utrecht is zijn nieuwe thuis, de stad biedt hem een beetje troost.

Gemeente zet in op 'merk Utrecht'
Adviesbureau De Nieuwe Aanpak onderzocht op verzoek van de gemeente mogelijkheden voor evenementen. De uitkomst? Alles moet meer: events, mensen, geld. Goed voor 'reuring' en 'city pride'.

De mooiste school van Utrecht
Daltonschool De Twijn is definitief uit de brand. De kinderen krijgen weer les in de opgeknapte Industrie- en Huishoudschool uit 1939. Het Rijksmonument is de chiqueste school van Utrecht. Alleen de gymzaal moet nog af.

Hobbelen in de rolstoel
Gab Toby moet zich verplaatsen per rolstoel. Dat is in de Binnenstad al helemaal geen pretje. Obstakels, drempels, trappen en lomperiken maken stadsbezoek lastig. Voor de krant hobbelde Toby over de stadse keien.

Een brug te veel
De Grifthoekgarage moet meer parkeerders lokken, wenst de gemeente. Door een brug over de Stadsbuitengracht - in de bocht bij de gevangenis - zou een nieuwe looproute ontstaan. Buurtbewoners van de Wolvenstraat opperen andere mogelijkheden.

Heropen grote zaal Vredenburg
De Rode Doos, het is een noodoplossing in schraal niemandsland. Het publiek wordt niet verwend, de locatie is onaantrekkelijk, de zaal kampt met verlies. Laat die Doos, heropen de grote zaal van Vredenburg.

Schouwburg verandert van kleur
Oude kleuren herleven, schreef Paulus van Vliet. Hij ontwierp een vluchttrap van de Stadsschouwburg in Dudok-stijl. Microscopisch kleuronderzoek van het overige 'ijzerwerk' leverde verrassende resultaten op.