januari
 
maart
 
juni
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Ik zal handhaven
Gevangen in de camera
Vanaf de Voorstraat volgen bewakingscamera’s een wegrennende dief in een feloranje jack. Hij stal een mobieltje. Hij denkt buiten beeld te zijn als hij zijn opvallende jas in een donkere hoek van het Janskerkhof binnenstebuiten keert. Dan loopt hij rustig terug richting Neude. En daar wordt hij in zijn kraag gepakt.

Blinden moeten spitsroeden lopen
Blinden lopen bij voorkeur langs de gevel, omdat dat gemakkelijker is voor hun oriëntatie. Maar met alle uitstallingen is dat spitsroeden lopen. ‘Ik loop met mijn hoofd soms tussen de avondjurken.’

Van sneue stadswacht tot stoere handhaver
We zien ze regelmatig lopen of fietsen in de stad: de handhavers, vaak met z’n tweeën, soms met z’n drieën. Met hun parkeerbonnen behoren ze tot het meest verguisde, uitgescholden deel van de Utrechtse samenleving.

In 2 minuut 28 de toren op
Elke stad van betekenis heeft haar trots. Vaak gaat dat gepaard met een hoge, of liever de hoogste toren. In veel landen wordt dat ook nog eens gevierd met wedstrijden: wie is het snelste boven. Het wordt tijd dat Utrecht ook haar kansen grijpt.

Zevenduizend piraten
‘Wanneer ik morgen omval dan is het er. Ik heb voorkomen dat mijn hele archief in de papiercontainer verdwijnt zonder dat iemand weet wat ik al die jaren deed,’ zegt schrijver en tekenaar Arne Zuidhoek. Op 26 juni houdt hij in kunstruimte Kuub in de Pieterstraat zijn vierdelige encyclopedie met wetenswaardigheden over zevenduizend piraten ten doop, het resultaat van veertig jaar archiveren.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Werfrestauratie kost veel bomen
Bus 2 niet langer over Catharijnesingel
Fotoreportage: de stad als eetgelegenheid
Sandwichbord rukt op
‘Geheime’ tuin achter Plompetorengracht
Bedelen tot klokslag half zes
APV regelt niets voor katten
Waterlelies in de singel
Niet meer fietsen op de Vismarkt?