januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Na donker
De nacht weer donker
Je ziet er nu een stuk of veertig, schat ik. Maar het zijn er eigenlijk drieduizend. De decembernacht is koud en helder, geen maan, dus ideaal om sterren te zien.

Lichtreclames: heel weinig mag
Utrecht voert een behoedzaam reclamebeleid. Het vormt een reactie op een te sterke toename van reclameborden en lichtreclames. In een historische stad is het noodzakelijk duidelijke grenzen te trekken.

Zonder lichtjes de winter door
In december kon je lichtjes kijken met RonDom.

Muren van licht en mist
Wie in het donker door de Servetstraat loopt, kan plotseling een mysterieuze groene mist voor zijn benen zien verschijnen. Domplein 2013 is daar verantwoordelijk voor.

Straatverlichting sober en doelmatig
De openbare verlichting in Utrecht is er voor de veiligheid op straat als de zon onder is, maar energieverspilling en overbodig of hinderlijk licht zijn uit den boze.

'Lichtwandelen' op kuiersnelheid
Tientallen kunstenaars reageerden op de oproep om een ontwerp te maken voor Trajectum Lumen, de lichtroute door de Binnenstad die toeristen moet verleiden 's avonds in Utrecht te blijven.

Europahuis schiet niet op
De gemeente houdt een winterslaap, vindt Giep Hagoort. De hoogleraar is één van de initiatiefnemers van de plannen voor een "Europahuis" in het postkantoor op de Neude. Hij wil het stadsbestuur wakker schudden.

Lichten die uit kunnen
In de nachtelijke uren verlichte kantoorpanden, bedrijfsgebouwen, portalen en hallen. Waarom branden die lampen? Het zijn lichten die uit kunnen...

'Vernieuwing trappen onnodig'
Verspilling van gemeenschapsgeld, noemt een groep Nieuwegracht-bewoners het plan om bordestrappen op de werven te vervangen. Naar hun mening zijn de trappen nog in goede staat.

Nieuwe bibliotheek moet ontlezing stoppen
Ondanks de toenemende ontlezing, wil het gemeentebestuur een nieuwe centrale bibliotheek. Volgens de plannen twee keer zo groot als de huidige op de Stadhuisbrug.