januari
 
april
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Naar hoger sferen
Huisartsenpraktijk wordt gezondheidscentrum
Het noordelijk deel van de Binnenstad krijgt een wijkgezondheidscentrum. De huisartsenpraktijk Binnenstad (Breedstraat) verhuist begin volgend jaar naar de Van Asch van Wijckskade 28-30 en vormt daar, samen met de uit de Kievitstraat overkomende huisartsenpraktijk, de kern van een grote eerste-lijnsgezondheidsvoorziening.

Vrede van Utrecht is vooral lonken naar Culturele Hoofdstad
Gemeente en provincie grijpen de Vrede van Utrecht van 1713 aan voor het bouwen van een langdurig feest in 2013. Het idee erachter is dat dit Utrecht internationaal 'op de kaart moet zetten', of 'op de agenda'. In gewone taal: het moet reclame maken voor stad en provincie, in het bijzonder voor Utrecht als centrum van kennis en cultuur. De gemeente heeft daarbij nóg een uitgesproken doel: in 2018 Culturele Hoofdstad worden.

Vrede van Utrecht: kater voor Nederland
Het vredesverdrag van 1713 werd in Utrecht gevierd met vreugdevuren en dankdiensten. Feest dus, maar wel met een flinke kater. De vrede betekende het definitieve einde van de Republiek als grootmacht op het Europese toneel. Staatsschuld en financieringstekort beheerste de eeuwen daarna de politieke agenda.

Hal postkantoor zeker vier jaar vrij voor mooie dingen
De enorme, magistrale hal van het postkantoor op de Neude komt waarschijnlijk nog dit jaar vrij voor tijdelijk gebruik. De postfunctie verdwijnt en niet eerder dan begin 2016 start de verbouwing tot winkelcentrum annex hotel.

Trappenmagiër
Allerlei mensen verklaarden hem voor gek toen hij de opdracht aannam voor een trap in de Winkel van Sinkel. Zijn werkplaats in een kelder op de Oudegracht zou veel te klein zijn om een dergelijk enorm ding te kunnen maken. Hij loste het op door alles wat er in die werkplaats stond te verplaatsen naar zijn huis in de Herenstraat. De trap zit er nu in. Ga naar de Winkel van Sinkel, houdt binnen rechts aan en bewonder. Wat een kunstwerk, wat een vernuft. Een meesterstuk, gebaseerd op twintig jaar ervaring.