januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Vertil je niet
Touwtrekken om ‘autosluis’ in ABC-straat
De kliniek van Centrum Maliebaan (voortaan Victas) in de ABC-straat is in gebruik. Honderden medewerkers zijn beschikbaar om per negen tot twaalf weken negentig mensen van hun verslaving af te helpen. Met de buurt is de verstandhouding nog niet goed. Tegen de afspraak in wordt in de kliniek methadon verstrekt aan ambulante gebruikers. Dat zou elders gebeuren. Ook is nog niet voldaan aan de belofte dat er een ‘sluis’ voor de ingang van de parkeergarage komt, zodat omwonenden minder last hebben van geluid, licht en stank.

Kort dag voor de voornemens van B en W
Een jaar voordat de regeerperiode van dit college afloopt is van de beloftes die B en W aan het begin deden nog niet zo veel waargemaakt. Op een belangrijk onderdeel, verbetering van de luchtkwaliteit, zijn de vorderingen zelfs miniem. Utrecht zou fietsstad nummer 1 worden, maar fietsen- vooral in het Stationsgebied â?? is moeilijker dan ooit. De tram naar De Uithof zou in 2015 rijden. Dat wordt zeker 2018.

Schatkamers graven
Het Initiatief Domplein popelt om een vierhonderd vierkante meter grote tweede schatkamer te graven, een publiekscentrum dat per jaar vele duizenden bezoekers moet trekken uit Utrecht en de rest van de wereld. De missie is: van het Domplein een levendig plein maken van kunst, historie en religie.

Zwembandjes wegwerken in werfkelder
De Binnenstad is de laatste tijd verscheidene fitnesscentra rijker geworden, zoals in het voormalige Trianon en op de Drift, hoek Nobelstraat. De exploitanten rekenen er op dat de trend om vooral slank, gezond en sportief te zijn doorzet, en dat vele honderden mensen zich dagelijks in het zweet komen oefenen. Maar langzamerhand rijst de vraag: zijn er niet te veel centra?

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Eerlijk winkelen voelt goed
Boek over lantaarnconsoles
Aanpak kademuren ingewikkeld karwei
Wijk C naar de rechter
Putdeksels gefotografeerd
Kwaliteit van het Stationsgebied
KUUB, prachtige expositieruimte
Grachtstegen mooier maken