februari
 
april
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

donker
Als wespen op de limonade
Op deze zaterdagavond staat er voor ons geen interessant feestje op de planning. We gaan ‘gewoon’ de stad in. Vanavond dus ook geen hoge hakken en jurkjes, maar spijkerbroeken, sneakers en omdat wij het kunnen hebben, laag uitgesneden truitjes.

Chauffeur nachtbus: ‘Ik doe nergens moeilijk over’
Mark Uit den Bosch brengt al twaalf jaar met de bus nachtbrakers naar huis. Hij heeft geen moeite met zijn uitgaanspubliek. ‘Ik ben eraan gewend. Studenten drinken veel, sterke drank. Het kan gebeuren dat er een die uit de kou de warme bus binnenkomt, voorover klapt. Ik heb een noodknop. Dan zijn de politie en de ambulance er direct. En als ze de boel onderkotsen, dan staat er in Zeist een schone bus voor me klaar.’

Breedstraatbuurt vreest terugkeer prostitutie
Als een schaduw hangt boven de Breedstraatbuurt de mogelijkheid dat de prostitutie terugkeert in de Hardebollenstraat. Wanneer de zeventien ramen weer in gebruik worden genomen, betekent dat ongetwijfeld het einde van een ongekende periode van rust.

Nu de ++ een -- geworden is
Hebben ’t Hoogt en de Openbare Bibliotheek een punt als ze zeggen dat ze dringend betere, grotere ruimte nodig hebben? De gemeenteraad vindt na jarenlange hersenspoeling van wèl, en gaat daarom na het afschieten van de Bibliotheek ++ op zoek naar andere, wat goedkopere plekken in de stad waar de twee instellingen hun dromen kunnen verwezenlijken.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Lichttheater Domtoren
Donkerstraat lichter
Kijk uit waar je je fiets zet
TivoliVredenburg in beeld
Snackbars in de nacht
De leukste vuilnismannen