januari
 
maart
 
juni
 
september
 
november
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Stille werkers
Afsluitpalen op Domplein komen terug
Ondanks slechte ervaringen staan er vóór de zomer nieuwe beweegbare (‘dynamische’) verkeerspalen rond het voetgangersgebied en op het Domplein. In totaal komen er tien automatische en vier met de hand te bedienen palen. Alle apparatuur zit in de palen zelf verwerkt, zodat er geen kastjes naast hoeven te staan. Wel zijn er camera’s om ongelukken en schade te registreren.

Geertekerk wordt eigentijds
Begin dit jaar start de verbouwing van de Geertekerk. Tijdens de werkzaamheden blijft de kerk in gebruik. De aanpassingen zullen intern plaatsvinden. Aan de buitenkant verandert er nauwelijks iets.

De strijd om de arthouse-bioscoop
Het bioscoopbezoek in Utrecht is laag. In 2013 ging de gemiddelde Utrechter 2,5 keer per jaar naar de film. In andere grote steden ligt dat twee keer zo hoog. Bioscoopexploitanten en filmdistributeurs zoeken de verklaring in het geringe aantal bioscoopstoelen en filmdoeken en willen daaraan iets doen. Dankzij nieuwe theaters zal – zo denken ze – het bezoek meer dan verdubbelen.

Rosse buurt in kaart gebracht
Buurkerkhof en Visschersplein waren ruim honderd jaar geleden achterbuurten, waar bordelen floreerden. Aan de achterkanten van de Oudegracht lag de Reeperbahn van Utrecht. Een oord van armoede en vermaak. Het gebied was toen nog een wirwar van sloppen en stegen, met namen als Reet van de Muur.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Fotoreportage ‘De week begint’
Wijkagent als opvoeder
Verfraaiers van de singel
Grand Départ, deel 2
Hotspot Wolvenplein
Rupskraan in Nieuwegracht
Bootjesverhuurders moeten stoppen
Maken we Utrecht samen?
Onbereikbare ambtenaren