januari
 
maart
 
juni
 

De nieuwe website www.binnenstadskrantutrecht.nl is online.
Nieuwe edities van de krant staan alleen nog op die website.

Naar de overkant
De langverwachte
Jaar na jaar werd zijn komst uitgesteld, maar nu is hij dan toch in aanbouw: de fiets- en voetgangersbrug over het spoorwegemplacement. Hij verbindt de Binnenstad met het westelijke deel van de stad. Aan de westzijde zijn eind december de eerste pijlers en brugdelen geplaatst.

Moderne toegangspoort
De Marga Klompébrug, de nieuwe brug die het Moreelsepark met de Mariaplaats verbindt, is nog niet af. Er komt nog een enorme ‘sculptuur’ overheen, een ‘torqued arc’ die als een moderne stadspoort bezoekers van de oude Binnenstad vanaf het Stationsgebied verwelkomt.

De fiets de lucht in
Nu al heeft Utrecht drie straten in de nationale top-tien van fietsdrukte. Er moet dus iets gebeuren in de krappe Binnenstad. Daarom heb ik, Bert Determeijer, burger van deze stad en redacteur van de Binnenstadskrant, een plan gemaakt: de fiets gaat de lucht in. Daar is alle ruimte. Dit kan met een rank netwerk van fietspaden over de oude stad heen.

Ondergrondse wereld
Anno 2016 is er in Utrecht een ondergrondse stad ontstaan, waar gerecreëerd, gewinkeld, gewerkt en gewoond wordt. In navolging van kunstenaars hebben architecten, ontwerpers, schrijvers en trainers de werfkelder ontdekt als dé plek om rustig te werken. Een nieuwe trend, vooral richting Twijnstraat, is wonen of logeren in een werfkelder.

Lees ook in de pdf of in de papieren Binnenstadskrant:

Polsbandje voor iedereen
Topbruggen uit de twintigste eeuw
Brug duikt weer op
De overblijfselen van Nachtregels
Boogbruggen aan sloop ontkomen
Oversteken in een schuitje
Getob over inrichting Vredenburg
Wolvenbuurt moet wennen aan drukte
Opa’s en oma’s (fotoreportage)
‘Busklap’ op komst