Wil jij gaan beginnen met beleggen? Lees dit eerst!

Wil jij gaan beginnen met beleggen? Dat is een goede keuze! Maar weet je nog niet precies hoe? In dit blog lees je alles over beleggen. Wat is beleggen, waarom beleggen, hoe moet je beleggen en waar moet je op letten tijdens het beleggen? Lees snel verder om alles te weten te komen over de wereld van beleggingen Compareallbrokers.com!

Wat is beleggen?

Beleggen, zoals op etoro reviews,  is het kopen van aandelen in bedrijven. Aandelen zijn kleinste eenheden van eigendom in een bedrijf. Als je aandelen koopt, word je dus mede-eigenaar van dat bedrijf. Er zijn twee manieren waarop je geld kan verdienen met beleggen: door de waarde van de aandelen die je koopt te laten stijgen en/of door dividend uit te keren. Dividend is een soort winstuitkering die bedrijven doen aan hun aandeelhouders.

Waarom beleggen?

Beleggen is een goede manier om je geld te laten groeien. Als je geld in een spaarrekening zet, krijg je ongeveer 0,01% rente per jaar. Dit is niet veel. Als je geld gaat beleggen in aandelen, kan dit veel meer opbrengen. Je kan bijvoorbeeld denken aan een rendement van 20% per jaar. Dit lijkt heel erg hoog, maar is over een langere termijn heel normaal.

Hoe moet je beleggen?

Je kan online beleggen bij verschillende brokers. Een broker is een tussenpersoon die jouw aankopen en verkopen van aandelen regelt. Voorbeelden van populaire brokers zijn: eToro, Degiro, BinckBank, Lynx en Interactive Brokers. Als je gaat beleggen, moet je dus eerst een account aanmaken bij één van deze brokers. Op de website van de broker kun je dan geld storten op je account. Wanneer je geld hebt gestort, kan je beginnen met kopen en verkopen van aandelen.

Waar moet je op letten tijdens beleggen?

Beleggen is niet zonder risico. De waarde van de aandelen die je koopt, kan zowel stijgen als dalen. Je kan dus (een deel van) je inleg verliezen. Daarnaast is het belangrijk om niet te veel geld te investeren in één bedrijf of sector. Als er iets fout gaat met dat bedrijf of sector, kan je namelijk een groot deel van je inleg kwijtraken. Het is dus belangrijk om je geld te spreiden over verschillende bedrijven en sectoren. Op deze manier verklein je het risico dat je loopt. 

Nu weet je alles over beleggen! Wil jij gaan beginnen met beleggen? Zorg er dan voor dat je eerst goed uitzoekt hoe het werkt en welke risico’s er aan verbonden zijn. Vervolgens kan je een account aanmaken bij een broker en beginnen met beleggen! Succes!