Welke kinderfiets past bij jou kind?

Ben je op zoek naar een leuke kinderfiets voor je kind, of misschien om cadeau te geven? Met de enorme hoeveelheid fietsmodellen, maten en kleuren kan het lastig zijn om een keuze te maken. Vandaag helpen we jou daar mee! In dit artikel lees je meer over de verschillende aspecten die belangrijk zijn bij de zoektocht naar de perfecte kinderfiets. Zo nemen we een kijkje naar de verschillende modellen, maten, kleuren en merken. Aan het einde van dit artikel hopen we dat we jouw goed hebben geïnformeerd en dat je een weloverwogen keuze hebt kunnen maken om de leukste en beste kinderfiets aan te schaffen. Lees gauw verder.

Kinderfiets, de verschillende maten

Een kinderfiets komt in een hoop verschillende maten. Elk kind heeft een andere lengte, de leeftijd hangt af van de maat fiets die je moet aanschaffen. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende maten die beschikbaar zijn, maar ook dat je kind er jaren lang plezier mee kan beleven. Vanaf 2 tot 4 jaar kunnen kinderen al genieten van verschillende type fietsen, daar zitten dan ook vaak nog zijwieltjes aan. Zo zorg je ervoor dat je kind veilig kan fietsen en nog niet afhankelijk is van zijn of haar evenwicht. Kinderfietsen komen in verschillende inches. Zo begint het vaak bij een kinderfiets van 12 inch en kan dit lopen tot een kinderfiets van 26 inch. Een belangrijke factor is dat je kind met zijn of haar benen goed bij de grond kan komen. Kinderen remmen vaak uit automatisme met hun voeten, maar ook voor het evenwicht is het handig dat je kind bij de grond kan komen. Bij elke leeftijd is een indicatie per lichaamslengte en leeftijd. Bekijk op internet het maattabel om precies te weten welke maat perfect is voor jouw kind.

De verschillende specificaties van een kinderfiets

Naast de maat van de kinderfiets zijn er ook een aantal andere specificaties. Namelijk de kleur, er zijn een hoop kleuren beschikbaar, leuk voor je kind om zelf te kunnen kiezen! Daarnaast zijn er ook fietsen met meerdere versnellingen, deze raden we aan bij kinderen die al wat ouder zijn en misschien langere afstanden moeten fietsen. Een ander soort type fiets is een mountainbike. Leuk om mee te nemen op een avontuurlijke vakantie. Ga voor een stevige fietst, kinderen zijn vaak nog erg speels en een stootje moet een fiets wel aan kunnen.

Tips bij het kopen van een kinderfiets

Een tip van ons, neem je kind mee om een kinderfiets aan te schaffen, ook al is het een verrassing, het is belangrijk dat je fiets koopt die past bij je kind. De juiste maat is erg belangrijk.